Facebook Pixel

Imaš vprašanje? Za svetovanje smo Ti na voljo od ponedeljka do petka med 8 in 18 uro. 040 845 145 

FAQ - pogosta vprašanja

 

Kdo smo?

 

Smo majhno družinsko podjetje iz Slovenije, katero je bilo ustanovljeno leta 2009.

2009 - www.AFORUM.shop

2016 - www.AFORUM.shop - v nemščini

2016 - www.AFORUM.shop - v angleščini

2019 - www.AFORUM.shop - v hrvaščini

2020 - www.PIKADO.shop

2022 - www.NALIVNO-PERO.si

 

 

Potrebujem nasvet pred nakupom. Na koga se lahko obrnem?

 

V kolikor imaš dodatno vprašanje o določenih izdelkih, dimenzijah, funkcijah in ostalih podrobnosti ali potrebuješ kakšen drug nasvet nas lahko brez skrbi kontaktiraš. :-)

 

Pokličeš nas lahko vsak delavnik med 08.00 in 18.00 uro na telefonsko številko 040 845 145 ali pa nam kadarkoli pišeš preko naše Facebook strani AFORUM - trgovina Diamant ali na e-mail info-si@nalivno-pero.si in odgovorili Ti bomo v najkrajšem možnem času.

 

Koliko znaša strošek dostave in kdaj lahko pričakujem naročen izdelek?

 

Naročila oddana od ponedeljka do petka do 14 ure načeloma odpošljemo še isti dan, razen v primeru izrednih in nepredvidljivih dogodkov. V kolikor izdelek ni na zalogi, Te o točnem roku dostave nemudoma obvestimo.

Pri dostavi sodelujemo s Pošto Slovenije d.o.o., ki zagotavlja hitro in zanesljivo dostavo paketov, tako da je pošiljka praviloma dostavljena že v roku 1-2 delovnih dni.

Za naslove v Sloveniji, znaša strošek poštnine 2,90 ne glede na število naročenih izdelkov. Pri naročilu nad 49,95 pa je poštnina brezplačna.

 

Po predhodnem dogovoru je možen tudi osebni prevzem v:

 • Lenartu (PE PIKADO.shop, Kraigherjeva ulica 19b).

 

Kako lahko plačam?

 

V naši spletni trgovini lahko izbiraš med naslednjimi možnostmi plačila:

 • PO POVZETJU: naročen izdelek enostavno plačaš ob dostavi paketa brez dodatnih stroškov
 • PO PREDRAČUNU: ob oddaji naročila prejmeš na elektronski naslov podatke za plačilo naročenega izdelka
 • S PLAČILNO KARTICO: naročilo enostavno in hitro poravnaš s plačilno kartico MasterCard ali Visa ali American Express
 • PAY PAL: hitro in varno plačilo preko spletnega plačilnega sistema
 • VALÚ: enostavno plačilo z mobilnim telefonom
 • LEANPAY: hitro in enostavno obročno odplačevanje

 

Kako lahko spremljam, kje se trenutno nahaja moje naročilo?

 

Ko bo vaše naročilo odposlano, boste prejeli potrditveno e-poštno sporočilo v katerem boste našli povezavo za spremljanje stanja vašega paketa.

 

Kupljen izdelek mi ni všeč. Kako ga lahko vrnem?

 

Naročen izdelek lahko vrneš v roku 14 dni brez da bi moral-a navesti razlog za za svojo odločitev. Rok za odstop od pogodbe začne teči naslednji dan po prevzemu izdelka.

 

V ta namen nam na sedež podjetja (Aforum d.o.o., Prešernova ulica 9, 2230 Lenart v Slovenskih goricah) ali na kontaktni elektronski poštni naslov info-si@nalivno-pero.si pošlji izpolnjen obrazec za uveljavitev pravice potrošnika do odstopa od pogodbe ali sporočilo z nedvoumno izjavo, iz katere jasno izhaja, da odstopiš od pogodbe.

 

Nato nam izdelek v roku 14 dni pošlji nazaj. Pri tem mora biti izdelek nerabljen, nepoškodovan, v nespremenjeni količini in v originalni embalaži. Priložena pa mora biti prav tako kopija računa in vsi ostali spremni dokumenti. Izdelka žal ne moremo sprejeti, če bodo na njem vidni kakršnikoli znaki uporabe ali poškodbe.

 

Pri tem neposreden strošek vračila izdelka kriješ sam-a. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

 

Izjeme od pravice do odstopa od pogodbe in vračila

 

V primeru individualiziranega izdelka, kot na primer kakršnikoli izdelek z gravuro, ki je bil izdelan po in v skladu s Tvojim naročilom žal ni možno vrniti. Izjema od tega je le naša napaka, kot na primer napačen datum, ime... kot v oddanem naročilu.

 

Vračilo kupnine

 

Kupnino za vrnjen izdelek Ti bomo povrnili na navedeni TRR najkasneje v roku 14 dni od prejema izdelka.

 

Izdelek želim zamenjati. Kaj moram storiti?

 

Naročen izdelek lahko brez težav zamenjaš za drugega v roku 14 dni. Rok za zamenjavo izdelka začne teči naslednji dan po prevzemu izdelka.

 

V ta namen nam na sedež podjetja (Aforum d.o.o., Prešernova ulica 9, 2230 Lenart v Slovenskih goricah) ali na kontaktni elektronski poštni naslov info-si@nalivno-pero.si pošlji izpolnjen obrazec za menjavo artikla ali nam napiši sporočilo, da želiš izdelek zamenjati.

 

Nato nam izdelek v roku 14 dni pošlji nazaj. Pri tem mora biti izdelek nerabljen, nepoškodovan, v nespremenjeni količini in v originalni embalaži. Priložena pa mora biti prav tako kopija računa in vsi ostali spremni dokumenti. Izdelka žal ne moremo sprejeti, če bodo na njem vidni kakršnikoli znaki uporabe ali poškodbe.

 

Pri tem neposreden strošek vračila izdelka kriješ sam-a. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. Drug izdelek pa Ti nato pošljemo brezplačno.

 

Izjeme od pravice do menjave izdelka

 

V primeru individualiziranega izdelka, kot na primer kakršnikoli izdelek z gravuro, ki je bil izdelan po in v skladu s Tvojim naročilom žal ni možno zamenjati. Izjema od tega je le naša napaka, kot na primer napačen datum, ime... kot v oddanem naročilu.

 

Vračilo delne kupnine ali doplačilo novega izdelka

 

V primeru, da je kupnina za nov artikel nižja od prvotno plačanega artikla ali pa da vrnjenega artikla ni možno menjati, Ti bomo (delno oziroma celotno) kupnino za vrnjen artikel nakazali na v obrazcu za menjavo artikla navedeni transakcijski račun.

V primeru, pa da je kupnina za nov artikel višja od prvotno plačanega artikla, pa bomo upoštevali v obrazcu za menjavo artikla označeno željo, da lahko preostanek kupnine na novem računu poravnaš po povzetju ali po predračunu na naš transakcijski račun.

 

Kupljen izdelek več ne deluje. Kako lahko uveljavljam garancijo?

  

Izdelek ima garancijo od proizvajalca, če je tako navedeno na računu in Si hkrati z izdelkom prejel-a garancijski list.

 

Zahtevek iz naslova garancije lahko uveljavljaš neposredno pri nas v roku enega do dveh let od izdaje računa, pod pogoji, ki so določeni s priloženo garancijo in s splošnimi pogoji. Na splošno velja, da bomo izdelek brezplačno popravil, če je do napake prišlo po krivdi proizvajalca. Vendar v primeru, da ugotovimo, da je do napake prišlo zaradi nepravilnega ravnanja (kot je malomarno ravnanje z izdelkom, vgraditve neoriginalnih sestavnih delov izdelka, popravil s strani nepooblaščene osebe, mehanskih udarcev…), je garancijski zahtevek neupravičen, zaradi česar Ti bomo izdelek s pisnim obvestilom poslali nazaj.

 

Iz garancije so zraven zgoraj naštetih razlogov izvzeti naslednji primeri:

 • poškodbe ohišja (gumbi vključeni);
 • poškodbe ohišja in pasu (razjedenost) nastale zaradi zunanjih vplivov (potenje, dezodoranti, voda);
 • počeno steklo;
 • izpad vstavljenih kamnov;
 • izpraznjene baterije;
 • poškodbe nastale zaradi nepravilnega ravnanja in nepazljivosti.

 

Napaka bo s strani proizvajalca odpravljena v roku 45 dni, če pa to ne bo mogoče, Ti bomo izdelek nadomestili z enakim novim brezhibnim izdelkom ali pa Ti bomo vrnil kupnino. Garancijska doba se podaljša za čas, ko je bil izdelek v popravilu.

 

Za uveljavljanje zahtevka iz naslova garancije, enostavno izpolniš obrazec za vračilo artikla za uveljavljanje garancije, ter ga skupaj z artiklom in kopijo računa ter garancijskega lista pošlji na naš naslov Aforum d.o.o., Prešernova ulica 9, 2230 Lenart v Slovenskih goricah. Priporočamo pa, da nam pred vrnitvijo artikla svojo namero sporočiš na elektronski naslov, da se bo lahko garancijski zahtevek rešil v najkrajšem možnem času.

 

Pri tem neposreden strošek vračila izdelka kriješ sam-a. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. Popravljen ali drug izdelek pa Ti nato pošljemo brezplačno.

Preverjena kakovost

iz Evrope

Enostaven nakup

možen tudi brez registracije

Odposlano še isti dan

velja za naročila oddana do 14. ure

Garancija zadovoljstva

možnost vračila v 14 dneh

Pridruži se nam na družbenih omrežjih

Prijavi se na naše e-novice

Bodi med prvimi, ki bodo obveščeni o najnovejših trendih, posebnih ponudbah in popustih!

Da, želim prejemati informacije o najnovejših trendih, posebnih ponudbah in popustih in se strinjam z izjavo o zasebnosti in varstvu podatkov za namen prejemanja spletnih novic od NALIVNO-PERO.si, od katerih se lahko kadarkoli odjavim. 

Swipe up